Coroanele funerare făcute din flori naturale și proaspete, exprimă stima față de cel decedat. Puterea simbolică a aranjamentelor florale joacă un rol important pentru mulți oameni. O mare de trandafiri roșii de la soț, un aranjament floral de la nepoți, floarea-soarelui și gerbere de la copii: coroanele funerare din flori vii și aranjamente funerare sunt o parte integrantă a unei înmormântări și pentru mulți o ocazie de a trimite un ultim salut persoanei decedate.

Coroana funerară este o parte integrantă a culturii funerare. Ca simbol în obiceiul morților, coroana funerară stă, pe de o parte, ca simbol pentru eternitate și, prin urmare, și ca semn al vieții după moarte. Pe de altă parte, simbolizează legătura dintre cel decedat și cel îndurerat, dincolo de moartea pământească. Alte tradiții în care domină forma coroanei, sunt cele ale coroanelor din antichitate și ale coroanelor martirilor creștini. Astfel de coroane funerare au fost folosite la înmormântări încă din epoca barocă.  La florăria online okflora.ro poți comanda online coroane funerare din flori vii, prin comandă rapidă.

Cele mai utilizate flori vii pentru coroane funerare

Florile vii de la floria online okflora.ro nu numai că pot decora sicriul sau urna, ci pot însoți și slujba funerară din casa mortuară sub formă de aranjament. Alegerea florilor pentru coroana funerară ar trebui făcută cu atenție. Adesea spun ceva despre relația și sentimentele față de persoana decedată. Acest lucru poate fi ușor înțeles greșit, în special în clasele sociale conservatoare.

Trandafirii roșii semnifică pasiune și dragoste în viața pământească, dar și disperare pentru persoana dispărută. Trandafirii într-o culoare mai deschisă indică sensibilitate, reținere, trandafirii albi puritate, iar trandafirii galbeni prietenie.

Garoafele reprezintă prietenia și generozitatea, dar și iubirea și loialitatea divină și umană. Garoafa albă înseamnă speranță și loialitate, iar roșie sau roz prietenie și dragoste.

Lalelele întruchipează fericirea și frumusețea trecătoare, dar și afecțiunea și dragostea față de persoana decedată.

Narcisele simbolizează primăvara și fertilitatea, somnul și victoria lui Hristos asupra morții.

Crinii întruchipează inocența, speranța, puritatea iubirii și a inimii, dar și moartea. Mai mult, crinii pot însemna har și iertare față de cel decedat.

În simbolismul florilor, cala reprezintă nemurirea, eleganța, frumusețea, devotamentul.

Gerbera este văzută cu bucurie în floristica funerară, chiar dacă nu este un simbol al doliului. Reprezintă căldură, putere și dragoste profundă, dar și un semn al speranței.

Crizantemele reprezintă dragoste chiar și dincolo de moarte, sinceritate, soartă.

Ramurile de brad sunt un simbol al nașterii și al învierii. Ca și copaci veșnic verzi, brazii întruchipează și credința în viața veșnică.

Coroană funerară din flori vii

Coroanele funerare din flori vii și brad verde, care sunt decorate cu panglici funerare, sunt frecvente. Panglicile poartă un ultim salut de la cei îndurerați către decedat, precum și expresii de condoleanțe familiei îndoliate. Dimensiunile coroanei de flori vii pot fi între 60 și 90 cm. Baza este de obicei o spumă florală care poate fi udată. Florile vii „trăiesc” astfel, în funcție de vreme, timp de până la 5 zile. Florile sunt cablate și puse în burete.