Anemia este o boală caracterizată prin deficiența, fie ea calitativă sau cantitativă, a hemoglobinei, moleculă ce se găsește în globulele roșii. Având în vedere faptul că hemoglobina are rolul de a transporta oxigenul de la plămâni la țesuturi, anemia determină o lipsă de oxigen în organele corpului. Anemia poate afecta pe oricine. Prin urmare, este util de știut care anume sunt simptomele acestei boli, pentru a putea știi dacă avem sau nu nevoie de remedii pentru tratarea ei.

Anemia se manifestă prin stări de oboseală și lipsă de energie în urma desfășurării unor activități normale, nesolicitante; amețeli, dureri de cap, piele palidă, mâini și picioare reci, temperatură scăzută a corpului, dificultăți de respirație, dureri în piept. Cauzele apariției anemiei sunt multiple. De exemplu, apariția acesteia poate fi determinată de un deficit de fier sau de vitamine în organism, pierderea abundentă de sânge. Un remediu eficient și necostisitor pentru tratarea anemiei constă în consumul a diferite ceaiuri. Care sunt cele mai potrivite ceaiuri pentru tratarea anemiei poți afla în rândurile de mai jos.

Probabil unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri pentru capacitatea sa de a contribui la tratarea anemiei este ceaiul de urzică. Acesta este bogat în fier, vitamina C și alte minerale, elemente importante pentru persoanele anemice, de care acestea nu beneficiază în mod normal. Conform medicilor, efectul ceaiului de urzică devine și mai puternic dacă acesta este combinat cu ceaiul de cătină, care este bogat în fier, cupru, polifenoli şi vitamina C, elemente ce nu fac front comun cu anemia. Ceaiul de urzică este recomandat spre consum de trei sau patru ori pe zi, între mese, precum și în momentele în care ne simțim epuizați și obosiți. În ceea ce privește ceaiul de cătină, se recomandă consumul acestuia de trei sau patru ori pe zi, timp de o lună.

Apoi, un alt tip de ceai util pentru tratarea anemiei este ceaiul din frunze de nucă. Frunzele nucului sunt bogate în substanțe nutritive, atât de necesare persoanelor anemice, cum ar fi: tanin, acizi organici, clorofilă, pectine, ulei esenţial, vitamina C, iod legat organic, săruri minerale și multe altele. Tot acest conținut divers are proprietăți antianemice. Medicii recomandă consumul unei cești de ceai din frunze de nuc înainte de fiecare masă principală a zilei, pentru timp de aproximativ o lună.

Prin urmare, putem observa faptul că în tratarea anemiei contribuie și consumul a diferite ceaiuri. Respectând un stil de viață sănătos, bogat în fier și alte substanțe minerale, și consumând regulat unul din ceaiurile de mai sus, vindecarea se va produce mult mai rapid. Tu ce ceaiuri ai folosit sau ai auzit că se folosesc în cazul anemiei?