Foarte mult timp, oamenii s-au ferit de azilele de bătrâni din cauza poveștilor negative intens mediatizate, însă acea eră a trecut.

Deschiderea către această alternativă este din ce în ce mai mare: seniorii înțeleg că la un moment dat au nevoie de ajutor pentru a se deplasa, pentru a beneficia de hrană ori de sprijin medical, ajutor pe care copiii sau nepoții lor nu il pot oferi în permanență. Astfel, alegerea unui camin batrani sector 1 devine o soluție modernă, spre care te poți îndrepta atunci când vrei să le oferi seniorilor un trai decent.

Alege un cămin bătrâni sector 1 aproape de casă

Un prim detaliu la care este recomandat să te gândești atunci când cauți azilul potrivit pentru bunici sau părinți este în proximitatea casei. Cu cât căminul este mai aproape de tine, cu atât vei putea ajunge acolo mai repede pentru vizite frecvente. Astfel, seniorii nu se vor simți abandonați, ci dimpotrivă: vor avea certitudinea că se află etrem de aproape de tine și de ceilalți membri ai familiei!

Servicii medicale

Din punct de vedere al sănătății, cele mai importante servicii de care beneficiază seniorii într-un cămin de bătrâni sunt cele medicale. Mai exact, azilul colaborează îndeaproape cu un medic de familie, cu un chirurg, un ortoped, dar și cu un nutriționist și un cardiolog. De ce? Unii dintre bunici sau părinți au nevoi medicale speciale. Dacă anumiți seniori se confruntă cu dureri din cauza reumatismului, alții au diabet sau suferă de un handicap care nu le permite să se deplaseze singuri așa cum și-ar dori.

Spre deosebire de situația în care ar locui singuri și nu ar avea acces foarte repede la servicii medicale de top, seniorii care locuiesc într-un cămin de bătrâni au parte de supraveghere constantă din acest punct de vedere. Mai mult, asistentele îi ajută să se spele, dacă este nevoie și, în același timp, se ocupă de schimbarea pansamentelor, dar și de realizarea injecțiilor.

Spații modern mobilate și utilate

Un alt aspect important, pe care este bine să-l iei în calcul atunci când cauți un azil de bătrâni este referitor la modul în care clădirea este împărțită. De exemplu, dormitoarele trebuie să se afle într-o aripă separată și să fie modern mobilate și echipate, preferabil cu câte cel puțin un televizor în fiecare cameră. Cât despre spațiul comun, livingul trebuie să fie suficient de încăpător pentru întreaga capacitate a căminului: aici seniorii vor putea petrece timp de calitate, fie că pur și simplu discută sau se reunesc pentru diferite jocuri care le transformă timpul într-un foarte plăcut.

Alimentație

În ceea ce privește alimentația seniorilor, ea este formată din câte 3 mese principale în fiecare zi, respectiv câte 2 gustări. Toate preparatele sunt realizate din produse sănătoase și gustoase, iar rețetele sunt gândite în așa fel încât să vină în întâmpinarea nevoilor seniorilor. Colaborarea dintre bucătar și nutriționist este esențială, mai ales pusă în balanță cu fișele medicale ale bunicilor și părinților.

Comunicare și program de vizite

Nu în ultimul rând, gândește-te și la programul de vizite, dar și la modul în care vei putea comunica cu seniorii. Un cămin de bătrâni bun trebuie să aibă un program de vizite flexibil și să pună la dispoziția seniorilor mijloace moderne de comunicare prin care aceștia pot ține legătura cu familia.

BatranetiFericite.ro reprezintă o alegere inspirată dacă ești în căutarea unui azil de bătrâni în București. Acest camin batrani preturi accesibile oferă oaspeților servicii medicale de top, dar și posibilitatea de a se bucura zi de zi de o atmosferă plăcută, dar și de o alimentație potrivită nevoilor lor!

Date de contact:

Telefon: 0722 624 264

E-mail: contact@batranetifericite.ro