Problema…

Uneori, din diverse motive, copilul nu mănâncă. Motivele pot să fie determinate fie de factori externi, cum ar fi o emisiune TV pentru copii, fie de factori interni, cum ar fi lipsa poftei de mâncare, datorată unei răceli sau unei indispoziții.

Căutăm tot felul de idei prin care să convingem copilul să mănânce, chiar dacă mâncarea e foarte bună și copilul a mai mâncat aceeași mâncare înainte. De multe ori copilul nici măcar nu vrea să guste.

Soluția…

La fel ca în cazul adulților care vor să audă o „poveste” înainte de a cumpăra un anume produs, așa și copiii sunt mult mai deschiși să încerce să mănânce dacă povestea e spusă și prezentată pe placul lor. Pofta vine mâncând, dar trebuie trecut mai întâi pasul cu gustatul. Totul ține de imaginația părinților. Folosește toate ingredientele ce le vei da copilului pentru a crea diverse obiecte sau personaje care îi sunt dragi copilului.

Dacă copilul nu mănâncă bine, poți începe prin a-i arăta că ai făcut un trenuleț din salam combinat cu o felie de cașcaval. Pentru roți ai putea folosi feliuțe de cârnaț (nu recomand folosirea scobitorilor pentru prinderea roților; folosiți brânză topită). Sau cărui copil nu i-ar plăcea să vadă în farfurie o buburuză facută dintr-o jumătate de roșie și bucăți de măsline negre?

Un iepuraș sau porcușor din parizer sau pastramă, un monstruleț dintr-o chiftea sau un fluturaș, ori o pisicuță din cașcaval, salam și verdețuri sigur vor pune umărul pentru a te ajuta în a convinge copilul să guste și să savureze până la capăt masa pe care i-o pregătești.

Vezi poza pentru a observa cât e de ușor să îl convingi pe copil să mănânce dacă hrana e o parte a unei povești interesante. Cu atâtea figurine create din alimente e chiar ușor să îl convingi pe copil să mănânce sănatos și variat. Răsplata timpului investit în pregătirea acestor tipuri de mâncare va fi zâmbetul și pofta de mâncare sporită a copilului tău.

Trimite-ne și tu ideile și pozele tale legate de alimente ornate ori figurine din mâncare, pentru a împărtăși cu celalalte mămici din experiența voastră când copilul nu mănâncă bine!