Pentru a corecta anumite defecte ale corpului interventiile chirurgicale sunt foarte recomandate si asigura rezultatele dorite pe termen lung. Exista malformatii dobandite inca de la nastere precum pleoapele lasate. Acestea dau un aspect obosit fetei si totodata contribuie la un sentiment de nemultumire cu privire la propriul aspect. Pentru a corecta forma acestora se poate apela la blefaroplastie, o interventie chirurgicala care consta in eliminarea surplusului de grasime de la nivelul pleoapelor inferioare si superioare.

Blefaroplastia sau liftingul pleoapelor reprezinta indepartarea excesului de piele, muschi si grasime de la nivelul pleoapelor, cu scopul de a le conferi un aspect placut si natural. Pleoapele devin din ce in ce mai lasate, fie ca urmare a inaintarii in varsta, fie ca urmare a pierderii elasticitatii si a intinderii acesteia. Muschiul responsabil cu sustinerea pleoapei slabeste si astfel apare aspectul pleoapei cazute.

Excesul de grasime care devine din ce in ce mai vizibil la nivelul ploapelor duce la caderea pleoapei superioare si la formarea unor pungi la nivelul ochilor. Persoanele in varsta prezinta o pleoapa superioara destul de scazuta si aceasta poate duce chiar si la reducerea vederii laterale. Blefaroplastia este asadar o metoda de interventie chirurgicala care promite ameliorarea problemelor de vedere si a problemelor legate de aspectul exterior si poate astfel ajuta la transformarea ochilor intr-unii mai tineri si mai plin de viata.

Aceasta interventie nu necesita internare si este realizata de catre un medic chirurg plastician. In functie de cazul pacientului se poate opta pentru interventia la nivelul pleoapei superioare sau la nivelul celei inferioare, precum si la nivelul amandurora.

Exista o serie de motive care duc la necesitatea efectuarii unei operatii de blefaroplastie. Pe de o parte aceasta este o modalitate de a imbunatati vederea periferica, iar pe de alta parte de a corecta defecte care creeaza o serie de neplaceri. Cu toate acestea, blefaroplastia nu este o modalitate de a vindeca cercurile sau ridurile faciale. Operatia de blefaroplastie poate fi combinata cu alte interventii chirurgicale sau proceduri de rejuvenare faciala.

Se recomanda efectuarea operatiei de blefaroplastie in urmatoarele situatii: pleoapele superioare deterioreaza conturul natural al ochilor, ducand la un aspect obosit si imbatranit la nivelul fetei. O alta situatie este excesul de piele la nivelul pleoapelor superioare, care duce la reducerea vederii periferice. De asemenea, excesul de piele la nivelul pleoapelor inferioare este un impediment in vederea periferica, la fel ca si aparitia pungilor sub ochi.

Se recomanda efectuarea operatiei de blefaroplastie pacientilor care sunt sanatosi si care nu fumeaza. In general pacientii care opteaza pentru aceasta operatie au varste de peste 35 de ani. Mai ales femeile sunt interesate de aceasta modalitate de corectare a fetei. Pacientii care opteaza pentru blefaroplastie se expun unor serii de riscuri despre care se va discuta cu medicul specialist in prealabil inainte de efectuarea interventiei.

Printre riscurile la care se expun pacientii se numara: posibile infectii aparute dupa operatii sau sangerare, aparitia unor cicatrici vizibile si inestetice, decolorarea pielii, dificultate la inchiderea pleoapelor. Pacientii se vor confrunta cu ochi uscati si iritati, precum si o vedere incetosata temporara si sensibilitate la soare sau la lumina. Inainte de efectuarea operatiei de blefaroplastie se va discuta cu medicul specialist cu privire la istoricul medical, asteptarile si perioada de recuperare. Este recomandat sa discutati cu medicul specialist despre orice tip de afectiuni pe care le-ati avut in trecut sau la momentul actual. Orice informatii legate de ochi uscati, alergii, boli circulatorii, glaucom sau diabet sunt extrem de importante pentru a preveni expunerea la riscuri si pentru a stabili organizarea operatiei in conditii optime.

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre blefaroplastie pret, poti vizita Clinica de Chirurgie Estetica Zone Medical Estet. Dr. Eugen Turcu si echipa sa de specialisti au foarte multa experienta in domeniu si te vor ajuta in cel mai scurt timp sa iti recapeti tineretea pielii.